Skip to main content

Új sportközponttal gazdagodott Zalaegerszeg

 

A közel százéves intézmény két új épülettel bővült. Zalaegerszegen csütörtökön átadták a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium új sportlétesítményeit.

Az új sportközpont és az új vívóterem a Szabadics Zrt., illetve a B&G Építő Kft. kivitelezésében készült el a mintegy 3,3 milliárd forintos beruházásban.

A projektről legutóbb a szerkezetépítés utáni fázisban írt a Magyar Építők tavaly júniusban. Az új épületek a régi épülettől északra jöttek létre a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend által fenntartott Mindszenty-iskola területén. A projekt részét képezte a közel százéves intézmény régi épülete és a tornacsarnok között egy átjáró kiépítése is, mely az időjárástól függetlenül szabad közlekedést biztosít a diákoknak az új épületbe.

A beruházás részeként a Zárda utca felől az iskola kerítése és kapuja is megújult, továbbá új parkolóhelyet is kialakítottak.

Nemzetközi versenyeknek is helyt ad a vívócsarnok

A csütörtöki átadón miniszterelnök-helyettes is részt vett. Semjén Zsolt hangsúlyozta, a magyarság mindig bizalommal volt az egyházi iskolák iránt. „Jelenleg is sokkal nagyobb rájuk az igény és több a jelentkező, mint az állami vagy alapítványi iskolák esetében” – fogalmazott a politikus.

Francoise Debeaupte, az intézményt fenntartó Notre Dame Női Kanonok és Tanítórend rendfőnöke felidézte, hogy 2019 augusztusában kezdődtek a kivitelezési munkálatok, amelyek révén olyan komplexum épült, ami hazai és nemzetközi versenyeknek is helyt ad. Emellett a Zalaegerszegi Vívó Egylet vívóinak – köztük a kerekesszékeseknek – végre megfelelő körülményeket biztosít.

Az új sportközpontot Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke áldotta meg, jelen volt – mások mellett – Udvardy György veszprémi érsek és Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek is.