Skip to main content

Négyévszakos sípálya, játszóterek, kötélpálya, kreszpark, kerékpár-és futópálya is helyet kap majd az Alsóerdei Sport- és Élményparkban.

Tavaly júniusban rajtolt el a zalaegerszegi Alsóerdő új sport- és élmény park építése a Szabadics Építőipari Zrt. kivitelezésében. A komplexummal egy különleges, több generáció számára is élményt kínáló, összetett fejlesztési program valósul meg. A Sport és Élmény Park, valamint a megközelítését szolgáló közlekedési kapcsolatok átadása várhatóan még az idén megvalósul.

A fejlesztés során olyan új turisztikai attrakciókat hoznak létre, amelyek jelentős vonzerőt képeznek a környéken élő gyermekes családok, sportkedvelők és iskolák számára, valamint célpontot jelenthetnek a régióban osztálykirándulások, csapatépítő tréningek és céges rendezvények lebonyolítására is. 

A kötélpálya és a KRESZ-park szinte kész

Az építkezés részleteiről Becze Tamás, a Szabadics Zrt. Magasépítési üzletágának projektvezetője tájékoztatta lapunkat, aki elmondta, már elkészült a kosárlabdapálya, a multifunkcionális sportpálya és a belső, nagy parkoló is. Emellett nagyjából 90%-os készültségi fokon áll a kötélpálya, a KRESZ-park és a külső kerítés kivitelezése. 

„A játszópark elemeit 50%-ban összeszereltük, míg a külső világítási munkák (kandeláberek, pályavilágítás) 70%-ban kiépítésre kerültek. Jelenleg a központi épület sí- és kalandpark épületében zajlanak a belső munkálatok, úgy, mint hidegburkolás, glettelés és festés, a térkövezési és tereprendezési munkák, valamint folyamatban van a lelátó alapozási munkája is.”

A továbbiakban épülni fog még

  • 15 méteres kilátó – oldalán mászófallal, 
  • street workout és senior játszótér, 
  • kisgyermek játszótér, 
  • rekortán futópálya, 
  • salakos kerékpárpálya,
  • füves sportpálya, 
  • valamint a komplexum északi részén egy 15 fős parkoló. 

„A várost és a sport- élményparkot összekötő kerékpárutat felújítjuk, amely új világítást fog kapni. A munkaterületen folyamatos a tereprendezés, a szegélyezési és térkövezési munka, valamint a belső kerítések kiépítése”

– tette hozzá a projektvezető.

A család minden tagja kikapcsolódhat

A projekt egyedülállósága abban rejlik, hogy egy olyan szabadidő eltöltésére alkalmas sport és élménypark épül, ahol a család minden tagja ki tud kapcsolódni. Mindenki megtalálhatja a számára alkalmas sportpályát és eszközt, akár saját maga, akár egy baráti társaság számára is.

„Kiemelném a sípályát a létesítmények közül, hiszen – amennyiben ismereteink nem csalnak -, a közelben nem található még egy olyan hely, ahol a síelés tudományát és a vele kapcsolatos felvonó használatot el lehetne sajátítani kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ráadásul úgy, hogy ehhez még hóra sincs szükség.”

Becze Tamás a KRESZ-pálya jelentőségét is kiemelte, hiszen így a gyermekek játszva tanulhatják meg a közlekedési szabályokat és táblákat. „Végül, ami nagyon fontos, hogy mindez egy fákkal övezett területen, a város zajától távol valósul meg.”

A részben Modern Városok Program keretében, részben Európai Uniós TOP forrásból megvalósuló program része még a búslakpusztai Lőtér fejlesztése, valamint a TV Torony felújítása, környezetének megújítása is. Ezen fejlesztések együttesen még több látogatót vonzanak a térségbe.