Skip to main content

Egyedülálló kezdeményezésként négy szervezet összefogásával, harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kis-Balaton Építő Tábor Zalaszabarban, a Kis-Balatonnál.

A tábor a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, és a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány közös szervezésében valósul meg a több mint egy évtizedes múlttal rendelkező Holnapocska Táborban.

A táborba középiskolás diákok jelentkezhettek, akik 10 nap / 9 éjszakát töltenek el a festői szépségű helyen, a zalaszabari Holnapocska Táborban. A résztvevők a délelőttöket munkával töltik a Kis-Balatonnál, ahol hasznos tevékenységet végezve, valódi értéket teremtve töltik a mindennapjaikat: kertészkednek, kerítéseket, kapukat csiszolnak és festenek.

A tábor kiváló csapatépítő, ami segíti a diákok összekovácsolódását, a közösségi érzés erősítését.

A táborozók kizárólag a nemzeti park területén végeznek hasznos munkát a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Nyugat – dunántúli Vízügyi igazgatóság munkatársainak vezetésével. A szervezők közös küldetésnek tekintik, hogy ha rövid időre is, de kiszabadítsák a fiatalokat a számítógépek, mobiltelefonok virtuális világából.

Délutánonként a szórakozásé, kalandoké a főszerep, hiszen a tábor Magyarország legnagyobb szórakoztató parkja, a Zobori Élménypark közepén helyezkedik el.

A zalaszabari programokon túl balatoni és zalakarosi strandolás, kirándulások, közösségi programok is a tábori hét részét képezik.

Az épület különlegessége a ragasztott fatartós tetőszerkezetet, amely csaknem 20 méteres fesztávolságot ölel át, illetve a sportcsarnok további kuriózuma a küzdőtér körüli látszó téglaburkolat.

Jelenleg a ragasztott fatartók elhelyezése, valamint a szociális blokk válaszfalazás és szerkezetépítési munkái zajlanak. Hamarosan elkezdőik a ragasztott fatartók elhelyezése a küzdőtér felett, valamint ugyanitt a tetőszerkezet készítése; ezen túl pedig a szociális részen elkezdik a gépész- és villamos alapszereléseket, a válaszfalak véglegesítését és a padozatkészítési munkákat.