Skip to main content

A Zala megyei város termálfürdőjében fejlesztik a gyógyászati részleget, gondoskodnak a fedett fürdő medencecsarnokának belsőépítészeti felfrissítéséről, és a vízforgató rendszer cseréjét is elvégzik.

Szépülni és gyógyulni is lehet a megújuló, határmenti város fürdőjében

A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark fejlesztésének eredményét szerdán hirdették ki. A Lenti Gyógyfürdő Kft. beruházásában megvalósuló építkezés kivitelezése a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Szabadics Építőipari Zrt. együttműködésével zajlik majd több mint 2,2 milliárd forint értékben – derült ki az uniós közbeszerzési adatokból.

Az I. ütem keretében fejlesztik a gyógyászati részleget, gondoskodnak a fedett fürdő medencecsarnokának belsőépítészeti felfrissítéséről, és a vízforgató rendszer cseréjét is elvégzi

Új egységgel bővül az épület

A gyógyászati részleg több mint 2300 négyzetméteren újul meg. A fürdő emeleti szintjének egy részét elbontják, itt kap helyet a gyógyászati és a szépségfarm egysége, 500 illetve 155 négyzetméteren kialakítva. Új dolgozói és szociális helyiségeket hoznak létre, valamint itt helyezkedik el a közlekedő és a lépcsőház is. A felújítás során elvégzik a súlyfürdő medencetestének építési munkáit és elkészítik a víztechnológiát is.

fölszintet nemcsak bővítik és felújítják, hanem átalakításokat is végrehajtanak.

A bővítéssel az épület egy új iroda szárnyat nyer, emellett felújítják és átalakítják az itt található Tourinform irodát és üzletet, az előcsarnokot, illetve a pénztárak mögött megmaradó, személyzeti szociális egységet is.

A létesítmény éttermi része is megújul, meglévő tereit átalakítják, az étteremhez tartozó teraszt szintén felújítják, illetve lefedik.

Összekötik a két épületrészt

Új elemként megjelenik egy összekötő híd, amely a szálloda és a fürdőépület felső, újjá épülő szintje között húzódik majd. Az új átjárót üveghomlokzattal, megnövelt átmérőjű forgóajtóval és üveg előtetővel látják el. Akadálymentes felvonó is csatlakozik ehhez az épületrészhez.

fedett medenceteret sem hagyják ki a felújításból;

a medencetér két végfalát és annak fedését felújítják, valamint új és korszerű nyílászárót építenek be ide függönyfal rendszerben.

Ezenkívül kicserélik a fedett úszómedence vízforgató rendszerét.

A vezeték- és a komplett szűrő-forgató rendszeren kívül a vezérlés és a villamos ellátás rekonstrukcióját is elvégzik, valamint az öltözők és a medencetér teljes légtechnika rendszerét is felújítják.

Nagy gondot fordítanak a belsőépítészetre

A kivitelezés során a medencecsarnok belsőépítészeti áthangoláson megy keresztül annak érdekében, hogy az együtt értelmezhető legyen a meglévő és az épülő egységek hangulatával és formavilágával.

A gépészeti elemeket felújítják és részlegesen eltakarják, majd teljes belső festést és falburkolást végeznek.

Emellett a világítást is korszerűsítik, vagyis szabályozható fényerejű megoldással gazdagítják az épületet.