Skip to main content

A Helyi termelői és kézműves piac – Göcsej tudásközpont építkezése a legmagasabb pont elérésével jelenleg 35 százalékos készültségen áll a Nívódóm Kft. és a Szabadics Zrt. munkájával.

Éppen egy évvel ezelőtt derült ki, mely építőipari vállalatok munkájával valósul meg a zalaegerszegi termelői és kézműves piac. A beruházást két Zala megyei központú cég, a Nívódóm Kft. és a Szabadics Zrt. konzorciuma kivitelezi. Pénteken pedig megtartották az épület bokrétaünnepét, amely év végéig fog elkészülni.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: a nettó 900 négyzetméter alapterületű Helyi termelői és kézműves piac – Göcsej tudásközpont építkezése a legmagasabb pont elérésével jelenleg 35 százalékos készültségen áll. A beruházásra fordítható 718 millió forintot a Terület- és településfejlesztési operatív program keretéből nyerte el a város.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője azt mondta:

Zalaegerszegen az “évszaktól és a vírustól függetlenül” is folyamatosan zajlanak fejlesztések, elég a járműipari tesztpályára, az M76-os autópályára vagy a leendő harcijárműgyárra gondolni. A város megújítását szolgáló, korábban elhatározott beruházások egyik eleme a termelői piac is, ahol helyi termékekhez juthatnak majd hozzá a vásárlók.    

Tudásközpont szolgálja a helyi művészet továbbadását

Tolvaj Márta polgármesteri főtanácsadó, korábban a beruházásért felelős alpolgármester kifejtette: a jelenlegi piac mellett álló épület földszintjén hat kisebb üzletet, illetve 50 árusító helyet alakítanak ki a helyi termelőknek. Az épületben göcseji ízeket kínáló étterem nyílik, illetve egy egész héten át nyitva tartó szövetkezeti bolt is.

tudásközpont a népi kézművesség bemutatását és továbbadását szolgálja, amihez

  • 60 nézőt befogadó előadóterem,
  • három kisebb kézművesműhely
  • és egy kiállítótér is kapcsolódik.

A tetőtérben a későbbiekben zalai gyógynövények tudástárát tervezik megvalósítani, de olyan játszóházat is kialakítanak, ahol a gyerekek a népi mesterségekkel foglalatoskodhatnak, amíg a szüleik vásárolnak.