A Szabadics Zrt. a konzorciumvezetőként a projekt teljes megvalósítását irányította, amelyben a Platán sori és a Teleki utcai ivóvíz-hálózat felújítására került sor. Nagyon rossz állapotú volt mindkét utca ivóvízvezeték-hálózata, ami miatt rendszeresek voltak a csőtörések és akadhatott probléma az ivóvízszolgáltatás biztonságával is. Az előzetes tanulmányok szerint a vízveszteség csökkentése – megszüntetése csak teljes felújítással volt megvalósítható, de szükséges volt a Teleki utca régi nyomásfokozó szivattyúinak cseréje is, elsősorban energiahatékonysági okokból.

Mintegy 900 millió forintból korszerűsítették a csatornahálózato: két sűrűn lakott utcában  százévesnél idősebb ivóvízvezetéket is ki kellett cserélni – tájékoztatta a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. az MTI-t. A tervezési és a kivitelezési feladatokat a Szabadics Zrt., illetve az Aquaprofit Zrt. konzorciuma végezte el.

A vezetékcseréken kívül három új, energiatakarékos nyomásfokozó szivattyút is telepítettek a hálózatba. A Teleki utcán és a Platán soron 3,7 kilométer hosszúságban kicserélt vezetékek 70 százaléka a rossz állapotú kategóriába tartozott, 70-100 éve fektették le őket.