Skip to main content

A munkaterület átadásával hétfőn elkezdődik az ivóvízvezetékek rekonstrukciója Nagykanizsán két olyan utcában, ahol az elöregedett hálózat miatt rendszeresek a csőtörések.

A Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. az MTI-nek küldött tájékoztatásában azt írta: a tervezési és kivitelezési feladatokat a Szabadics Építőipari Zrt. és az Aquaprofit Tervező és Építő Zrt. konzorciuma végzi, a befejezési határidő október 15. A kivitelezés a két utcában párhuzamosan, ütemekre bontva történik, a Teleki utca két külső forgalmi sávjának szakaszos lezárása mellett.

A Platán soron mintegy 500 méter hosszú ivóvízvezeték-párt, a Teleki utcában pedig mintegy 900 méter kettős csővezetéket cserélnek ki a bekötővezetékekkel és a szerelvényekkel együtt. Emellett a Teleki utca és a Hevesi Sándor utcai körforgalomnál lévő víztorony nyomásfokozó szivattyúit is cserélik.

A városfejlesztő cég korábbi közlése szerint a város önkormányzata a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program forrásából csaknem 641 millió forint európai uniós támogatást nyert a Platán sori és a Teleki utcai víziközmű-hálózat rekonstrukciójára. Nagykanizsa közgyűlése a munkálatokhoz további 270 millió forint önerőt adott.