Cégtörténet

A Szabadics Zrt. jogelődje, Szabadics József egyéni vállalkozása, 1989-ben alakult 8 fős létszámmal. A folyamatos fejlődés után 1996-ban a vállalkozás már kinőtte az egyéni vállalkozás kereteit, az átalakulás első lépéseként 1996. december 1-én létrejött a Szabadics Közmű és Mélyépítő Egyéni Cég, majd 1997. január 1-én a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Kft, a tulajdonosi kör bővülésével. Ekkor az árbevétel 163 millió forint a létszám pedig 60 fő volt. A Kft-ben már tag lett az Alapító két fia, Attila és Zoltán is.

A tulajdonosok elhatározása alapján 2006. június 30-án a Kft. Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zártkörűen Működő Részvénytársasággá alakult, a meglévő tulajdonosi struktúra változatlanul hagyása mellett.

A társaság alaptevékenysége megalakulásától 2012-ig a közmű- és mélyépítés volt, mely 2012-től kiegészült a vízi létesítmény üzletággal, ezt követte az ivóvíz üzletág elindítása 2013-ban. 2018. márciusában, külön üzletágba szerveztük magasépítési tevékenységünket, annak érdekében, hogy az építőipar ezen területén is meghatározó szerepet tudjunk betölteni. A magasépítési üzletág elődjei, a 10 éves gyakorlattal, szakmai múlttal rendelkező, a cégcsoporthoz tartozó magasépítési társaságok voltak.

Tevékenységi körünk 2014-ben vasbeton szerkezetek építésére specializálódott kivitelező társasággal, 2016-ban pedig vezetéképítési és acélszerkezet gyártási kompetenciával bővült.

A társaság tulajdonosai folyamatosan keresték azokat felső vezetésbe is bevonható, kellő vállalatirányítási tapasztalattal rendelkező szakembereket, akiket a megfelelő érdekeltségi viszonyok megteremtése érdekében bevonhatnak a tulajdonosi körbe is. Ennek keretében 2008-tól több lépésben a társaság öt vezetője résztulajdonossá vált.

Az elmúlt években számos projektet valósítottunk meg, jelentős referenciával rendelkezünk a közműépítés, csatornázás, útépítés, városfejlesztés, épületbontás, magasépítés területén. Kiváló műszaki felkészültségünknek köszönhetően önkormányzatok, vízszolgáltatók megbízható partnerévé váltunk. Az országban az elsők között voltunk, akik gazdaságilag, jogilag, műszakilag képesek voltak arra, hogy részt vegyenek államilag koordinált PPP projektekben, aminek köszönhetően az általunk üzemeltetett öt sportlétesítményben több száz felnőtt és gyerek részére tettük elérhetővé a sportolást az év minden szakában.

Folyamatos fejlődésünk közben ugyanakkor megőriztük azokat az értékeket, amelyek egy családi vállalkozás alapjait jelentik.

A Szabadics cégcsoport nem csak kivitelezési munkák elvégzéséhez szükséges saját eszközparkkal rendelkezik, de munkavállalói létszámát tekintve is alkalmas nagy volumenű építőipari projektek lebonyolítására. 2017-18-ban, külön cégekbe szerveztük a kivitelezési tevékenységeket végző egységeinket. A Szabadics Work Kft. szervezetét és eszközparkját a mélyépítés, a Szabadics Build Kft. szervezetét és eszközparkját a magasépítés területén végzendő kivitelezési munkák leghatékonyabb elvégzésére alakítottuk ki.

Társaságunk a folyamatos fejlődés mellett 2020-ra jutott el oda, hogy a zalakarosi irodaházból egy nagyobb, komfortosabb és modernebb irodaházba költözzön Nagykanizsára. Ezt indokolta a megnövekedett foglalkoztatotti létszám, valamint a több területet érintő projektek száma is

A társaság célja, hogy az elmúlt években megteremtett értékekre alapozva egy korszerűen, hatékonyan működő társaságot építsen, melynek elsődleges küldetése az elégedett megrendelői kör bővítése. Bízunk abban, hogy az elmúlt évek fejlődését fenn tudjuk tartani, és az építőipar széles spektrumára fókuszáló középvállalatként a megcélzott területeken további sikereket érünk el.

 

Ennek érdekében folyamatosan törekszünk arra, hogy jobb műszaki megoldásokat dolgozzunk ki, újabb, még takarékosabb, hatékonyabb, még jobb minőséget eredményező technológiákat vezessünk be. Célunk, hogy a versenyképes árak mellett az általunk elvégzett munka műszakilag kifogástalan legyen, egyúttal kivitelezés közben környezetünket is a lehető legkevésbé terheljük meg.

Több évtizedes tevékenységünk során mindig törekedtünk a legújabb, innovatív technológiák bevezetésére és alkalmazására, amelyekkel munkánkat gyorsabbá, hatékonyabbá és még jobb minőségűvé tehetjük.