Skip to main content

A Vöröskereszt Nagykanizsán működtetett Családok Átmeneti Otthonában olyan szülők, anyák és gyermekek kapnak új esélyt az életre, akik védelmet kerestek, illetve életvezetési problémák, vagy más családi krízis miatt otthontalanná váltak. Számukra sokat jelent az a fejlesztés, amelyet a SZABADICS Építőipari Zrt. jótékony munkával végzett el.

Nyugat-Magyarország meghatározó építőipari vállalata felújította az intézmény emeleti vizesblokkját, melynek köszönhetően az ott lakók méltó körülmények között végezhetik el alapvető tisztálkodási szükségleteiket. Ez nagyban hozzájárul komfortérzetük javításához.

 

Fotók: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

 

Az új részt 2024. március 22-én adták át.

„Cégcsoportunknál fontosak a CSR tevékenységek, a társadalmi felelősségvállalás kérdésköre. Törekszünk arra, hogy lehetőségünkhöz mérten ebbe nagy erőfeszítéseket tegyünk, ezért számos számunkra fontos rendezvény, egyesület mögé állunk támogatóként. Működtetjük a Szabadics a Gyerekekért Alapítványt és évről évre megrendezzük az ország legnagyobb céges kerékpárversenyét, a Szabadics Ride-ot” – mondta el lapunknak Szabadics Roland, a cég operatív igazgatója.

A vállalat számára kiemelkedő azon területek vagy ügyek támogatása, amelyek a központjuk környezetében találhatók, és segítenek jobbá tenni az arra rászorulók körülményeit.

 

 

Egyik jótettből a másikba

A cég korábban ugyanebben az otthonban végzett már kert- és játszótérfelújítási munkákat – szintén jótékony céllal. Az intézmény vezetője jelezte, hogy a vizes blokkok is nagyon leromlott állapotban vannak. A Szabadics részéről már ekkor megfogalmazódott az újabb segítő szándék.

„Elhatároztuk, hogy amikor saját belső, illetve partnereink kapacitása engedi, akkor ennek a belső felújítását felajánljuk az intézménynek” – fűzte hozzá Szabadics Roland.

Ezt az otthon vezetője örömmel fogadta, hiszen egybeesett az ő jövőbeni terveivel.

A vállalat végül nagykanizsai partnercégeivel közösen végezte el a kb. 15 millió forint értékű rekonstrukciót, amelyhez, mikor megtudták, hogy társadalmi szerepvállalás keretében történik, jelentős kedvezményeket biztosítottak a kivitelezés során.

 

 

Teljeskörű és praktikus felújítás történt

A Szabadics Építőipari Zrt. munkájával megtörtént az épület emeleti vizesblokkjának teljeskörű (építészeti, épületgépészeti és épület villamossági) felújítása – tudtuk meg Tormási György építésvezetőtől.

  • Az oldalfal burkolatok mögötti belső vakolat cserével megszüntették a penészes falakat 112 négyzetméteren;
  • ugyanitt cserélték az oldalfal burkolatot, a zuhanyzókban használati víz elleni szigeteléssel;
  • mintegy 120 négyzetméternyi felületen lekaparták a régi, több rétegben festett falfelületeket, majd újra glettelték és festették;
  • kicserélték az aljzatbetont 25,6 négyzetméteren;
  • újra váltották a belső ajtókat, melyekhez acél tokszerkezetet alakítottak ki és cilinderes biztonsági zárral látták el;
  • csúszásmentes padlóburkolatot helyeztek el;
  • az érintett helyiségekben teljesen új víz-, szennyvíz-, fűtési rendszert építettek ki, szakaszoló szerelvények beépítésével.

 

 

Beszereltek 5 db új mosdót, 4 db új épített zuhanyzót elválasztó fallal, sávos folyókával, fali szerelvénnyel, valamint 6 db új WC-t komplett szerelvényekkel. Mind a zuhanyzó, mind a WC helyiségekben új elszívó rendszert építettek ki. Ezen kívül új elektromos elosztó és betáp, valamint új vezetékhálózatot létesítettek, helyi kapcsolású és mozgásérzékelő lámpákat szereltek fel.

 

 

A munkálatok mindössze másfél hónapot vettek igénybe. A fejlesztés hozzájárulhat a szervezet szolgáltatási szintjének növeléséhez, valamint az otthonban élő, mintegy 40 fő életminőségének javulásához.