Szabadics a Gyermekekért Alapítvány

Az alapítvány célul tűzte ki, hogy olyan kezdeményezéseket támogasson, amelyek gyermekjóléti, gyermekegészségügyi, valamint fiatalokhoz kapcsolódó társadalmi célokat szolgálnak.

A Szabadics a Gyermekekért Alapítvány talán legismertebb tevékenysége az évente megrendezésre kerülő Kis-Balaton Építő Tábor, amelyet további három partnerszervezettel közösen hívtak életre.

Az alapítvány a táboroztatás mellett elkötelezett támogatója a Kis-Balaton Futóversenynek, valamint a Mapei Tour de Zalakaros országúti kerékpáros verseny gyermek futamainak.

Kis-Balaton Építő Tábor

Egyedülálló kezdeményezésként négy szervezet összefogásával, harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kis-Balaton Építő Tábor Zalaszabarban, a Kis-Balatonnál.

A tábor a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, és a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány közös szervezésében valósul meg a több mint egy évtizedes múlttal rendelkező Holnapocska Táborban.

A táborba középiskolás diákok jelentkezhetnek, akik 10 nap / 9 éjszakát töltenek el a festői szépségű helyen, a zalaszabari Holnapocska Táborban. A résztvevők a délelőttöket munkával töltik a Kis-Balatonnál, ahol hasznos tevékenységet végezve, valódi értéket teremtve töltik a mindennapjaikat: kertészkednek, kerítéseket, kapukat csiszolnak és festenek.

A táborozók kizárólag a nemzeti park területén végeznek hasznos munkát a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Nyugat – dunántúli Vízügyi igazgatóság munkatársainak vezetésével. A szervezők közös küldetésnek tekintik, hogy ha rövid időre is, de kiszabadítsák a fiatalokat a számítógépek, mobiltelefonok virtuális világából.

Délutánonként viszont a szórakozásé, kalandoké a főszerep, hiszen a tábor Magyarország legnagyobb szórakoztató parkja, a Zobori Élménypark közepén helyezkedik el. A zalaszabari programokon túl balatoni és zalakarosi strandolás, kirándulások, közösségi programok is a tábori hét részét képezik.

A tábor kiváló csapatépítő, ami segíti a diákok összekovácsolódását, a közösségi érzés erősítését.