Pályázatok

GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00734
Kapacitás növelése Szabadics Zrt-nél

A projekt keretén belül beszerzésre került 2 db Wacker Neuson EW100 gumikerekes forgó-kotró Edition „B”, 2 db CAT® 444F2 típusú új árokásó-rakodógép, 1 db Wacker Neuson EZ38 forgó-kotró Edition „B”, 1 db M57 Mobilkompresszor, 1 db SOV SH 569.1 hegesztési elszívó, 1 db MIGATRONIC Zeta 60 kézi plazmavágó gép,2 db Bakállvány, 2 db GUTMAN típusú kézi láncos emelő, 1 db MIGATRONIC PI 350 DC HP-V+TigErgo401-4m hegesztőgép. A beszerzés után üzembe helyeztük őket Csurgó, 907/1. hrsz alatt.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 43 078 411 forint Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormány támogatásával valósult meg 2019. március 31-el, támogatási intenzitása 30%, visszatérítendő hitel mértéke 60%.

Kedvezményezett neve:

 • Szabadics Közmű és Mélyépítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság

GINOP-2.1.1-15-2016-00904

ÚJ BERENDEZÉSEK KIFEJLESZTÉSE A VEGYES TŰZELÉSŰ SZILÁRD TELEPÜLÉSI HULLADÉKOK KIS ÉS KÖZEPES KAPACITÁSÚ TECHNOLÓGIAI RENDSZERÉNEK HAZAI GYÁRTÁSÁRA

A 3B Hungária Kft. és a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. konzorciumi együttműködés keretében korszerű hulladék feldolgozó rendszer kifejlesztését valósított meg a GINOP-2.1.1-15-2016-00904 azonosító számú K+F+I projekt támogatásával.

A fejlesztéssel olyan korszerű technológiai rendszer (5 db eszközök) kifejlesztése és prototípusa valósult meg Zalaegerszegen (hrsz.:0182/6), amellyel a közszolgáltató hulladékkezelő szervezeteknél átalakítja az eddigi hulladékkezelési módszereket.

Az új berendezésekkel környezetkímélő módon valósul meg a potenciális környezeti terhelést jelentő vegyes gyűjtésű szilárd települési hulladékok szétvallogatása, a hulladékokban rejlő értékes anyagok újrahasznosítása és a lerakóba kerülő hulladékok minimalizálása.

A projekt megvalósításával elérni kívánt célok az alábbiak voltak:

 • a kifejlesztett technológiai rendszerrel a szilárd települési hulladékokból több értékes anyag legyen hasznosítható,
 • az új kompakt berendezésekkel csökken a helyigény, az energiafogyasztás és a környezetterhelés,
 • költséghatékony módon szolgáltat megfelelő minőségű másod-nyersanyagokat és másod tüzelőanyagokat.
 • A fejlesztés eredményeként előálló rendszer egyedisége kétszintű:
 • a rendszer moduláris felépítése lehetővé teszi a rugalmas adaptációt a települési igényekhez,
 • kompakt építésű, könnyen szállítható, gyorsan szerelhető,

A projekt megvalósult, a tényleges befejezés 2018. július 19-én megtörtént.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 506,37 millió forint Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormány támogatásával valósult meg, támogatási intenzitása 56,38%, melyből a 3B Hungária Kft. 331,37 millió forint, a támogatás 67,88%-ában, a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. 175,00 millió forint, a támogatás 42,68%-ában részesült.

Kedvezményezett neve:

 • 3B HUNGARIA Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltat Korlátolt Felelősségű Társaság konzorcium vezető
 • Szabadics Közmű és Mélyépítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság konzorciumi tag

GOP-2.1.1-11/B-2012-0112
A SZABADICS Zrt technológiafejlesztése

A SZABADICS Közmű és Mélyépítő Zrt sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv “Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” pályázaton. A projekt kapcsán elnyert 55,7 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével komplex technológiai korszerűsítést kívánunk végrehajtani. A pályázat összköltsége 185,5 millió forint.

A Szabadics Zrt a Dunántúl egyik piacvezető vállalata a szennyvíz-csatorna építési projektek területén. A Zrt. elődje – Szabadics József mélyépítési vállalkozása – 1990-ben alakult 8 fős létszámmal. Folyamatos fejlődés után 1997-ben megalakult a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Kft, majd 2006-ban a Szabadics Kft. Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt-vé alakult át. Mivel társaságunk elkötelezett a folyamatos fejlődés iránt, ezért piaci potenciálunk kiaknázása érdekében új műszaki és technológiai fejlesztéseket valósítottunk meg a projektben.

A 30%-os támogatással megvalósult fejlesztéssel vállalkozásunk technológiája komplex módon bővült, vevőink elégedettsége növekedett, ezzel hosszútávon várható megrendelési állomány és árbevételünk növekedése, amellyel tovább szilárdul piaci pozíciónk. A komplex fejlesztés keretében beszerzésre és beüzemelésre került: 3 db Caterpillar 444F2 árokásó-rakodógép, 1 db Caterpillar M318 gumikerekes kotrógép “törtgémmel”, 2 db WACKER NEUSON 1404 gumilánctalpas forgó-kotró, 1 db Wacker Neuson RT56 SC2 infravezérlésű ároktömörítő henger, 2 db WACKER NEUSON RD 7H kézi vezetésű padkahenger.

A projekt megvalósításának időszaka: 2013.10.16 – 2014.06.06.

Közreműködő szervezet:
http://www.szechenyi2020.hu
http://magzrt.hu

GOP-2.2.1-11-2011-0017
“Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása” tárgyú projekt keretében, a Szabadics Zrt. integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerének kiépítése

A Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. 10 millió forint támogatást nyert a “Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A beruházással a cég egy egyedülálló, világszinten az ERP rendszerek között a kivitelező cégek számára vezető standard megoldást, az IFS Projektközpontú megoldást valósította meg.

Az IFS Projektközpontú megoldása a projekt teljes életciklusa mentén garantálja a projektek átláthatóságát és kézben tarthatóságát a tendertől, az ajánlat adástól kezdve a szerződésen, a tervezésen, a megvalósításon, az alvállalkozók kezelésén a tesztelésen és átadáson át a garanciális szolgáltatásokig.

Az IFS Applications 7.5 integrált vállalatirányítási információs rendszer teljes egészében támogatja a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. közmű és mélyépítési tevékenységét, valamint a számviteli, pénzügyi, tárgyi eszköz és anyaggazdálkodási alapfolyamatait is.

A Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. integrált vállalatirányítási rendszerének kiépítése megrendelői elégedettségérzetének növelése érdekében történt.

A rendszer bevezetése 2011. júliusában kezdődött és 2012. februárjában fejeződött be.

Közreműködő szervezet:Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1139 Budapest, Váci út 83.

MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

GOP-2.1.1-11/A-2011-1458
“Technológiai fejlesztés” projekt keretében, Komatsu WB97S-5E0 típusú kotró-rakodógépek beszerzése

A Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. 20 millió forint Európai Uniós támogatást nyert a “Technológiai fejlesztés” című pályázati kiíráson. A 57,4 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházással a cég 3 db új merevvázas Komatsu, turbó dízeles, kotró-rakodógéppel egészítette ki zalakomári gépparkját.

A Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. beruházásában, Európai Uniós forrás bevonásával, gépparkját kibővítette és felújította. A cég dinamikus fejlődése és az ügyfelek elvárásai megkövetelik a mélyépítési munkák kivitelezésében alkalmazott gépállomány folyamatos fejlesztését, bővítését a mai kor igényeinek megfelelően.

A 2011-ben gyártott új gépek, közvetlen befecskendezéssel, hidrosztatikus, 4 kerékkormányzással, külön működtethető, többtárcsás biztonsági fékekkel, 8.000 kg mellső- és hátsótengely terhelhetőséggel, elektronikus irány- és sebességváltóval, a vonatkozó ISO előírásoknak megfelelő zárt kabinnal, homlokrakodó kanállal, árokásó szerelékkel, mélyásó kanállal, raklapvillával, teherstabilizáló rendszerrel, valamint KOMTRAXT műholdas nyomkövető és állapotfigyelő rendszerrel vannak felszerelve.

A beruházás 2011. augusztusában kezdődött és 2011. decemberben fejeződött be.

Közreműködő szervezet:

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1139 Budapest, Váci út 83.

MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

GOP-2.1.1-09/A-2009-2296
Munkavállalási feltételeket elősegítő eszközök beszerzése a Szabadics Zrt-nél.

2009-ben, Európai Uniós támogatással olyan új munkagépeket szereztünk be, melyek tudástartalma számtalan gazdaságossági elemet is tartalmaz. Szem előtt tartottuk, hogy a meglévő korszerű gépparkunk mellé még korszerűbb, még kevesebb káros anyagot kibocsátó, nagyobb teljesítményű, több funkciós, erősebb hidraulikával rendelkező gépeket vásároljunk.

A projekt neve: Munkavállalási feltételeket elősegítő eszközök beszerzése a Szabadics Zrt-nél

A beszerzett eszközök:

 • 2 db KOMATSU PW 140-7 típusú gumikerekes kotrógép
 • 1 db KOMATSU WB 97S-5 típusú kotró-rakodó gép
 • 2 db KOMATSU PC 14R-3 mini kotrógép

A beruházás értéke: 91,7 millió Ft.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Kedvezményezett:

Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt.
8749 Zalakaros, Jegenye sor 3.

Közreműködő szervezet:

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
1139 Budapest, Váci út 83.

MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

NYDOP-1.3.1/D-2009-0048
Telephely bővítése és korszerűsítése a Szabadics Zrt. Zalakomári telephelyén

Közreműködő szervezet:

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
9700 Szombathely, Kőszegi u. 23.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.