Skip to main content

A Szabadics Zrt. munkájával megújult a Lentiben található Vörösmarty Mihály Általános Iskola. Az intézmény rendszerváltás előtti stílusú épületeinek infrastrukturális fejlesztését a Zalaegerszegi Tankerületi Központ beruházásában végezték el a kivitelezők. A projekt megvalósulását lapunk is végigkövette, legutóbb 2021 nyarán írtunk az intézményben folyó munkálatokról.

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Az infrastrukturális fejlesztést sajtónyilvános projektzáró eseményen mutatták be április 27-én. A beruházás keretében megtörtént

  • az épületegyüttes homlokzati és födém hőszigetelése,
  • a külső nyílászárók cseréje,
  • a csapadék- és szennyvízelvezetés,
  • valamint az ivóvíz bekötés is.

A belső épületrészben mozgáskorlátozott mosdókat alakítottak ki, akadálymentesített ajtókat építettek be, a szintek közötti mozgásról pedig lift gondoskodik. Tanári szobák, tantermek, szaktantermek kialakítása mellett azok padozatának cseréjét is elvégezték, ugyanúgy a közösségi terek (folyosók, zsibongó) járólapjának és burkolatának cseréjére is sor került.

Továbbá a vizesblokkokat és a tornatermet is felújították, illetve világítás-, fűtéskorszerűsítés, valamint kazáncsere valósult meg.  A felújítás mellett az intézmény informatikai-, oktató- és fejlesztő-eszközállománya is gazdagodott.

Az intézmény tornatermében megtartott rendezvényen Horváth László, a város polgármestere arról beszélt, hogy az 1972-ben emelt intézmény és az itt folyó nevelői munka már megérdemelte a teljes megújítást, hogy a fiataloknak és a pedagógusoknak megfelelő, biztonságos körülményeket biztosítsanak. Jelezte, hogy a városban folyamatosan újítják meg a közösségeket szolgáló épületeket, az elmúlt időszakban több nagyobb beruházás valósult meg, vagy van folyamatban. Az ezekre költött források meghaladják a 7 milliárd forintot, ehhez csatlakozik közel 1,9 milliárd forinttal a Vörösmarty iskola megújítása, míg az intézmény konyhájának és éttermének modernizálására az önkormányzat 200 millió forintot költött – írja a zaol.hu cikke.

Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója hozzátette, hogy mintegy fél év alatt elkészült a kivitelező Szabadics Zrt. a munkálatokkal. A iskolát Végi Csaba esperes és Szakál Zoltán lelkész áldotta meg – közölte a Zala megyei hírportál.