Szabadics ZRT.

A Zrt. jogelődje - Szabadics József mélyépítési vállalkozása - 1990-ben alakult 8 fős létszámmal. Folyamatos fejlődés után 1996-ban a vállalkozás már kinőtte az egyéni vállalkozói szervezeti felépítést, hiszen év végére a létszám már elérte a 60 főt, és az éves nettó termelési érték 163 millió Ft volt. Az átalakulás első lépéseként 1996. december 1.-én létrejött a Szabadics Közmű és Mélyépítő Egyéni Cég, majd 1997. január 1.-én Szabadics József megalapította a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Kft-t.
Három hónap múlva az egyszemélyes Kft. három személyessé alakult, mivel az Alapító két fia - Szabadics Attila és Szabadics Zoltán - is a társaságban látta a jövőre vonatkozó elképzeléseik megvalósításának lehetőségét.
A piacon kialakult komoly versenyhelyzetben történő kedvező partnerségi kapcsolatok érdekében, valamint a cég növekvő adatai miatt a tulajdonosok elhatározása alapján 2006. június 30.-án a Kft. Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zártkörűen Működő Részvénytársasággá alakult, a meglévő tulajdonosi struktúra változatlanul hagyása mellett.
A társaság tulajdonosai folyamatosan keresték azokat felső vezetésbe is bevonható, kellő vállalatirányítási tapasztalattal rendelkező szakembereket, akiket a megfelelő érdekeltségi viszonyok megteremtése érdekében bevonhatnak a tulajdonosi körbe is. Ennek keretében a Vida Zotmund Alpár műszaki igazgató és Kovács Tamás gazdasági igazgató 2008. augusztus 31. napjával a társaság résztulajdonosává vált.
Az elmúlt években számos projektet valósítottunk meg, jelentős referenciával rendelkezünk a közműépítés, csatornázás, útépítés, városfejlesztés, épületbontás, magasépítés területén. Szilárd gazdálkodási helyzetünknek és kiváló műszaki felkészültségünknek köszönhetően önkormányzatok, vízszolgáltatók megbízható partnerévé váltunk. Az országban az elsők között voltunk akik gazdaságilag, jogilag, műszakilag képesek voltak arra, hogy részt vegyenek államilag koordinált PPP projektekben, aminek köszönhetően az általunk üzemeltetett öt sportlétesítményben több száz felnőtt és gyerek részére tettük elérhetővé a sportolást az év minden szakában.
Folyamatos fejlődésünk közben ugyanakkor megőriztük azokat az értékeket, amelyek egy családi vállalkozás alapjait jelentik.

Elérhetőség
  • Cím: 8749 Zalakaros,
    Jegenye sor 3.
  • Telefon: +36-93/541-920
  • Email: info@szabadics.hu

Olcsóbb és környezetkímélő – elrajtolt a kaposvári távhőfejlesztés

A Magyar Építők Építőipari Portálon a cégünkről a következő cikk jelent meg:

Olcsóbb és környezetkímélő – elrajtolt a kaposvári távhőfejlesztés

A Szabadics vezette konzorcium húsz hőközpontot és négy kilométernyi vezetéket fejleszt. A szén-dioxid kibocsátást évente mintegy 14 ezer tonnával csökkenti a beruházás.


Kedden elkezdődött a kaposvári távhőrendszer korszerűsítése és bővítése, a 3,4 milliárd forintos beruházás a jövő év végéig fejeződik be. Kivitelezői a Szabadics Zrt, a TRIUT Építőipari Kft. és a Terra-21 Közmű- és Mélyépítő Kft.

A projekt sajtótájékoztatóján Kovács Tamás, a konzorciumot vezető Szabadics Zrt. vezérigazgatója számolt be a részletekről. A munkálatok keretében kicserélnek 1,5 kilométernyi elöregedett távhővezetéket, építenek 2,5 kilométernyi újat, és húsz hőközpontot felújítanak. A beruházással az üvegházhatású szén-dioxid kibocsátását évente mintegy 14 ezer tonnával csökkenti majd a szolgáltató.

Az önkormányzat korábbi tájékoztatása szerint az európai uniós pályázati támogatást élvező projektnek része egy 10 és egy 5 megawatt teljesítményű, faapríték tüzelésű melegvízkazán üzembe helyezése a Kanizsai utcai fűtőmű területén. A két berendezés több földgázüzemű kazánt vált ki. Az általuk megtermelt hőt új, földbe fektetett vezetékpáron táplálják be a távhőhálózatba.

 

A teljes cikk a Magyar Építők oldalán olvasható.

 


Megosztás: