Szabadics ZRT.

A Zrt. jogelődje - Szabadics József mélyépítési vállalkozása - 1990-ben alakult 8 fős létszámmal. Folyamatos fejlődés után 1996-ban a vállalkozás már kinőtte az egyéni vállalkozói szervezeti felépítést, hiszen év végére a létszám már elérte a 60 főt, és az éves nettó termelési érték 163 millió Ft volt. Az átalakulás első lépéseként 1996. december 1.-én létrejött a Szabadics Közmű és Mélyépítő Egyéni Cég, majd 1997. január 1.-én Szabadics József megalapította a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Kft-t.
Három hónap múlva az egyszemélyes Kft. három személyessé alakult, mivel az Alapító két fia - Szabadics Attila és Szabadics Zoltán - is a társaságban látta a jövőre vonatkozó elképzeléseik megvalósításának lehetőségét.
A piacon kialakult komoly versenyhelyzetben történő kedvező partnerségi kapcsolatok érdekében, valamint a cég növekvő adatai miatt a tulajdonosok elhatározása alapján 2006. június 30.-án a Kft. Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zártkörűen Működő Részvénytársasággá alakult, a meglévő tulajdonosi struktúra változatlanul hagyása mellett.
A társaság tulajdonosai folyamatosan keresték azokat felső vezetésbe is bevonható, kellő vállalatirányítási tapasztalattal rendelkező szakembereket, akiket a megfelelő érdekeltségi viszonyok megteremtése érdekében bevonhatnak a tulajdonosi körbe is. Ennek keretében a Vida Zotmund Alpár műszaki igazgató és Kovács Tamás gazdasági igazgató 2008. augusztus 31. napjával a társaság résztulajdonosává vált.
Az elmúlt években számos projektet valósítottunk meg, jelentős referenciával rendelkezünk a közműépítés, csatornázás, útépítés, városfejlesztés, épületbontás, magasépítés területén. Szilárd gazdálkodási helyzetünknek és kiváló műszaki felkészültségünknek köszönhetően önkormányzatok, vízszolgáltatók megbízható partnerévé váltunk. Az országban az elsők között voltunk akik gazdaságilag, jogilag, műszakilag képesek voltak arra, hogy részt vegyenek államilag koordinált PPP projektekben, aminek köszönhetően az általunk üzemeltetett öt sportlétesítményben több száz felnőtt és gyerek részére tettük elérhetővé a sportolást az év minden szakában.
Folyamatos fejlődésünk közben ugyanakkor megőriztük azokat az értékeket, amelyek egy családi vállalkozás alapjait jelentik.

Elérhetőség
  • Cím: 8749 Zalakaros,
    Jegenye sor 3.
  • Telefon: +36-93/541-920
  • Email: info@szabadics.hu

Alapító

Szabadics József - tiszteletbeli elnök

Bányaipari technikumot végzett, majd a Pápai Víztársuláshoz szegődött építésvezetőnek, ahonnan később Zalakomárra került. A rendszerváltás után már egyéni vállalkozóként építette a szennyvízcsatornákat, immár zalakarosi székhellyel. 1997-ben fiaival megalapította a Szabadics Kft.-t, amelynek ő lett az ügyvezető igazgatója. Zalakaroson önkormányzati képviselő volt, a gazdasági bizottságnak és a Zalakarosi Vállalkozók Szövetségének elnöke volt. Zalakomár és Zalakaros települések Önkormányzatától díszpolgári címet kapott. Munkájának elismeréseként több miniszter és szakmai szervezet kitüntetését vehette át. Német nyelven kommunikál. Jelenleg a Szabadics Zrt. alelnöke.
 

Igazgatósági tagok

Szabadics Zoltán MBA - elnök

Katonai építő üzemmérnöki végzettségét kezdetben a Magyar Honvédségnél kamatoztatta, majd 1993-ban beállt édesapja magánvállalkozásába, ahol végigjárta a szamárlétrát. Négy fiúgyermek édesapja. A cég tevékenységi köréből adódóan elsősorban önkormányzati, állami, vagy magánberuházás keretében vesz részt szennyvízcsatorna-, csapadékcsatorna - építés, és útépítési feladatok végzésében. A vízgazdálkodási építmények, valamint a közlekedési felelős műszaki jegyzékben szerepel "A" kategóriás besorolással. 2001-ben menedzser szakmérnöki másoddiplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, melyet 2005-ben a Pécsi Jogtudományi Egyetem jogi szakokleveles mérnöki másoddiplomájával egészített ki. Angol nyelvvizsgával rendelkezik. 2009. október 30- án az ECONOVUM Akadémia Professzorok vezetőképző központjában Felnőttképzésben MBA képesítést szerzett, jeles minősítéssel. 2009. december 3- án a Pannon Egyetemen Címzetes egyetemi docens címet szerzett, vendégelőadóként vesz részt az egyetemi képzésben. 2011-ben felnőttképzésben Ph.D minősítést szerzett. 2014-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült. Jelenleg a Szabadics Zrt. elnöke. 2016-ban az "Év Agrárembere" kitüntetést vehette át. 2017-ben Zala Megye Fejlesztéséért Díjat vehette át.
2018.09.01-től a Magyar Honvédség ÖMT századosa, Keszthely Járás századparancsnoka.
 


Szabadics Attila - alelnök

Szentendrén a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán út- és hídépítő üzemmérnöki végzettséget szerzett. Ezután a honvédségnél egészen a tatai harckocsi dandár műszaki főnökségéig jutott, ahonnan 1996-ban érkezett meg a családi vállalkozáshoz. 1997-ben elvégezte a Gázelosztó vezetékek hegesztési és szerelési munkáinak helyszíni irányítása és a beruházás műszaki ellenőrzése tanfolyamot. A vízgazdálkodási építmények, valamint a közlekedési felelős műszaki jegyzékben szerepel "A" kategóriás besorolással. Angol és német középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Jelenleg a Szabadics Zrt. alelnöke.
 Kovács Tamás - vezérigazgató

1991-ben okleveles közgazda végzettséggel a nagykanizsai központú KÖGÁZ Rt-nél kezdett dolgozni, mint közgazdasági előadó. Ezt követően 1993-től a pénzügyi osztályt, 1995-től pedig az összevont pénzügyi és számviteli osztályt vezette. 1999-ben a társaság gazdasági igazgatója lett, amit 2000-ben az ELMIB Első Magyar Infrastruktúra Befektetési Zrt. gazdasági igazgatói posztjára váltott. Az ELMIB keretén belül az ország önkormányzatainak harmadával kerültek kapcsolatba energia-hatékonysági beruházásokkal és energia értékesítési tevékenységgel. A SZABADICS Zrt-nél 2007. októberében kezdett dolgozni, mint gazdasági igazgató. A klasszikus gazdasági igazgatói feladatok mellett felelősséggel tartozott a stratégiai területek irányításáért és felügyeletéért is. Az alapdiplomán túl adótanácsadói oklevéllel, felsőfokú angol nyelvvizsgával és felnőttképzésben szerzett MBA végzettséggel rendelkezik. 2010. január 1 óta a Zrt. vezérigazgatója. Jelenleg Ph.D. tanulmányokat folytat.
 
Zsohár Andrea

gazdasági igazgató

Szalai Bognár Balázs

közbeszerzési és előkészítési
igazgatóBoda Csaba

közműfejlesztési üzletág igazgató

Horváth Szabolcs

termelési igazgató

Tóth József

vízi létesítmény és természetvédelmi üzletág
igazgató