Szabadics ZRT.

A Zrt. jogelődje - Szabadics József mélyépítési vállalkozása - 1990-ben alakult 8 fős létszámmal. Folyamatos fejlődés után 1996-ban a vállalkozás már kinőtte az egyéni vállalkozói szervezeti felépítést, hiszen év végére a létszám már elérte a 60 főt, és az éves nettó termelési érték 163 millió Ft volt. Az átalakulás első lépéseként 1996. december 1.-én létrejött a Szabadics Közmű és Mélyépítő Egyéni Cég, majd 1997. január 1.-én Szabadics József megalapította a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Kft-t.
Három hónap múlva az egyszemélyes Kft. három személyessé alakult, mivel az Alapító két fia - Szabadics Attila és Szabadics Zoltán - is a társaságban látta a jövőre vonatkozó elképzeléseik megvalósításának lehetőségét.
A piacon kialakult komoly versenyhelyzetben történő kedvező partnerségi kapcsolatok érdekében, valamint a cég növekvő adatai miatt a tulajdonosok elhatározása alapján 2006. június 30.-án a Kft. Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zártkörűen Működő Részvénytársasággá alakult, a meglévő tulajdonosi struktúra változatlanul hagyása mellett.
A társaság tulajdonosai folyamatosan keresték azokat felső vezetésbe is bevonható, kellő vállalatirányítási tapasztalattal rendelkező szakembereket, akiket a megfelelő érdekeltségi viszonyok megteremtése érdekében bevonhatnak a tulajdonosi körbe is. Ennek keretében a Vida Zotmund Alpár műszaki igazgató és Kovács Tamás gazdasági igazgató 2008. augusztus 31. napjával a társaság résztulajdonosává vált.
Az elmúlt években számos projektet valósítottunk meg, jelentős referenciával rendelkezünk a közműépítés, csatornázás, útépítés, városfejlesztés, épületbontás, magasépítés területén. Szilárd gazdálkodási helyzetünknek és kiváló műszaki felkészültségünknek köszönhetően önkormányzatok, vízszolgáltatók megbízható partnerévé váltunk. Az országban az elsők között voltunk akik gazdaságilag, jogilag, műszakilag képesek voltak arra, hogy részt vegyenek államilag koordinált PPP projektekben, aminek köszönhetően az általunk üzemeltetett öt sportlétesítményben több száz felnőtt és gyerek részére tettük elérhetővé a sportolást az év minden szakában.
Folyamatos fejlődésünk közben ugyanakkor megőriztük azokat az értékeket, amelyek egy családi vállalkozás alapjait jelentik.

Elérhetőség
  • Cím: 8749 Zalakaros,
    Jegenye sor 3.
  • Telefon: +36-93/541-920
  • Email: info@szabadics.hu

 

A Magyar Építők Építőipari Portálon a cégünkről a következő cikk jelent meg:

A Szabadics folytathatja Nagykanizsa közterület fejlesztését

A beruházás során az utak, a csatorna és a világítás is megújul a városban.

A Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. november 10-én keretmegállapodást kötött a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt.-vel a város mélyépítési beruházásainak megvalósítására - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben csütörtökön megjelent tájékoztatóból. Az elmúlt időszakban a Szabadics már dolgozott a belváros funkcióbővítésén (képünkön) és a város agglomerációjának csatornafejlesztésén is.

A jelenlegi, nettó 2 milliárd forint összértékű munkálatok során a zalakarosi cég a közterületeket, a csatornahálózatot és a közvilágítást is fejleszti. Sor kerül többek között huszonkétezer négyzetméter aszfaltozásra és 11,5 ezer négyzetméter térkövezésre, emellett épül 15 ezer folyóméternyi új útszegély és ezer folyóméternyi új csatorna is. 1800 négyzetmétert füvesítenek, megújul egy híd és új utcabútorokat is kihelyeznek a városban.

A közvilágítási rendszer fejlesztése során 90 új lámpaoszlopot, 5 kandelábert és LED-es lámpatesteket helyeznek ki, 3500 folyóméter földkábel lefektetése mellett.

A Szabadicson kívül ajánlatot tett még a keszthelyi HorváthÉP Kft. és a Strabag Általános Építő Kft. is.

Záportározót épít a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. a Baranya megyei Magyarszéken, a projekt átadóját hétfőn tarották meg. Az több mint 1,9 milliárd forint értékű beruházás az uniós forrásokból, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával valósul meg. A Mecsek északi részén eredő Baranya-csatornán a heves esőzések időnként árvizeket váltanak ki, ezek mérséklése a beruházás célja – derül ki a közbeszerzés információiból.
 

A teljes cikk a Magyar Építők oldalán olvasható.